Wat doet een schaafwond met je (onder)huid?

Wat gebeurt er als je een schaafwond oploopt?

Door de wrijving van de huid tegen het oppervlakte, zoals de grond, gaat de huid stuk. Er wordt een stuk afgeschuurd, een laagje. Een vreemde vergelijking , als je met een kaasschaaf over de kaas gaat dan haal je er een laag af. Hoe harder de wrijving hoe dieper de schaafwond. Afhankelijk van hoe diep de schaafwond is komt er bij zeer oppervlakkige wonden wit vocht vrij of als de schaafwond iets dieper is (veel) bloed. Het bloeden gebeurd omdat de bloedvaten scheuren in de huid. Dit moet zo snel mogelijk gedicht worden, bloedverlies is altijd schadelijk voor ons lichaam.

Bloedplaatjes

Het lichaam maakt speciale cellen aan, genaamd bloedplaatjes. Die zorgen ervoor dat het lichaam de schaafwond zal dichten. De boze buitenwereld kan dan niet meer binnendringen en het bloeden wordt gestopt. Zuurstof is de belangrijkste factor in dit proces. Het geeft de cellen de energie om hun (extra) werk te doen en daarbij is zuurstof ook nog eens een ontsmetter. Op de wondplek ontstaat de behoefte aan extra zuurstof. Locaal extra zuurstof toevoegen kan dat? Ja dat kan zeker, namelijk met VIOL Aktiv zuurstof olie. Lees hier hoe.

Pijn

En de pijn dan? De pijncellen worden gealarmeerd, door het bloed verlies en de beschadiging van de huid en het weefsel verliezen ze zuurstof. Meteen zenden zij dan hun pijnsignaal uit naar de hersenen. ‘Er is wat mis Auuw’. Het bloedt vaak sterk en de doet flink pijn. Eigenschap van een schaafwond is dat ze flink en langdurig kunnen schrijnen. Een vervelende situatie. Van een schaafwond en de pijn wil je zo snel mogelijk af. Dat kan met locale zuurstof therapie, door zuurstof olie te gebruiken van VIOL Aktiv.

Reacties gesloten.